situacionna_MM

Ситуационна Materia Medica

Производител Голдън Букс Email
Доставка: Еконт за 0,00 лв
Продажна цена 27,00 лв
И. Тимошенко «Ситуационна Materia Medica. Ситуации на минерални, растителни и животински лекарства и нозоди». (2008 г.); меки корици; 512 стр.

Авторът на тази книга, известният руски хомеопат Игор Тимошенко е направил интересен опит да покаже символичната същност на хомеопатичните лекарства, представяйки образно огромен фактологичен материал (патогенезите). Това лаконично поднасяне на материала помага да разберем съдържателния образ на лекарството и да го запомним, но заедно с това обяснява и неговите симптоми. В тази Materia Medica са използвани симптоми от четири реперториума: Syntesis (S) - Frederik Shroyens, Complere Repertory (C) - Rodger Van Zandvoort, Реперториум на Кеnt (K) и професионален авторски компилативен Реперториум (Т).

Книгата включва ситуации на 213 минерални, растителни и животински лекарства и нозоди, систематизирани по «царства» и «семейства».

От 1993 година Игор Тимошенко води интересен авторски семинар-практикум по методология в класическата хомеопатия, който се нарича «Уницизъм на житейските ситуации». От 1989 г. авторът разработва и вече (от 2000 г.) 

Свържете се с нас

  • e-mail: info@goldenbooks.bg
  • тел.   : 0895628293

Социални мрежи

 

Вход

Създай профил