lekcii_po_homeopatichna_MM

Джеймс Тейлър Кент «Лекции по хомеопатична Materia Medicа» - том 1

Производител Голдън Букс Email
Доставка: Еконт за 0,00 лв
Продажна цена 43,00 лв
on-order.gif
Джеймс Тейлър Кент «Лекции по хомеопатична Materia Medicа» - том 1; (2018); твърди корици; 496 стр

В ръцете си държите една от най-великите книги по хомеопатия на големия Джеймс Тейлър Кент, която е влязла в златния фонд на хомеопатичната литература. В нея авторът в достъпна и ярка форма представя индивидуалните портрети на 207 хомеопатични препарата. Този том съдържа 61 лекарства.

Дж. Т. Кент бил на 28 години, когато жена му се разболяла сериозно. Болестта продължавала много дълго и изглеждало, че няма лекарствено средство, което може да ѝ върне здавето. Такова средство се оказали мъничките гранули, предписани от хомеопат.След този случай Дж. Т. Кент започнал старателно да изучава «Органона» на Ханеман и уверен в новото направление се отдава на изучаване на хомеопатичните методи за лечение.

В предговора на първото издание на книгата «Лекции по хомеопатична Materia Medica» от 1904 година Джеймс Тейлър Кент е написал: «Materia Medica трябва да се изучава много внимателно и да се подкрепя с практика. Тя може да бъде разбрана, но не може да бъде научена наизуст», защото човешката памет не е безгранична и механичното запаметяване на многобройните и разнообразни симптоми на някое конкретно лекарство, по никакъв начин не гарантира верния избор на препарат и правилната тактика за лечение на пациента. Затова, книгата на Джеймс Тейлър Кент «Лекции по хомеопатична Materia Medica» трябва да заеме своето достойно място на работната маса на всеки хомеопат.

Свържете се с нас

  • e-mail: info@goldenbooks.bg
  • тел.   : 0895628293

Социални мрежи

 

Вход

Създай профил